Svenskt Vattens Klimatkonferens 2024

Om evenemanget

När:
11 december, 2024
Plats:
Stockholm
Boka din plats

Anmälan stänger den 27 november

Svenskt Vattens Klimatkonferens 2024


Klimatpåverkansfrågorna tar allt större plats i VA-organisationernas verksamhet. EU ska vara klimatneutralt till år 2050, Sverige ska vara klimatneutralt till år 2045 och många kommuner och VA-organisationer har satt egna mål om klimatneutralitet till exempelvis 2030 eller 2040.

Parallellt med detta kommer nya EU-direktiv som kräver regelbunden mätning och rapportering av växthusgaser och energieffektivisering i kombination med striktare reningskrav. Att balansera ovan punkter samtidigt som verksamheten ska fortgå som vanligt kommer att vara utmanande, men det kommer också med möjligheter, för alla Sveriges VA-organisationer i framtiden.

Välkommen till en heldag där vi kommer att lyssna till och inspireras av hur olika VA-organisationer arbetat med ovan frågor. Vi kommer också få ta del av hur andra branscher arbetat i frågan. Självklart kommer också ges tid till diskussioner och frågor kring gemensamma utmaningar och möjligheter.

Årets teman


  • Hur ska man tolka EU:s nya definition av klimatneutralitet, vad betyder det för VA-branschen?
  • Hur ska man tolka och arbeta med ett klimatbokslut?
  • Vilka klimatpåverksansminskande åtgärder ger störst effekt i verksamheten?
  • Hur har andra branscher jobbat med klimatpåverkansfrågorna?
  • Danmark har nya lagar för minskning av lustgas- och metanutsläpp, hur är de tänkta att fungera?

 

Varför ska du gå?


Att balansera ovan punkter samtidigt som verksamheten ska fortgå som vanligt kommer att vara utmanande, men det kommer också med möjligheter. På konferensen möter du Svenskt Vattens experter som tillsammans med kunniga talare lyfter hur olika VA-organisationer och även andra branscher arbetar med frågorna. Du stärker din egen kompetensutveckling och håller dig àjour med aktuella frågor. På så vis kan du medverka till VA-branschen blir en fortsatt stark bransch och verka för att du och din organisation bidrar till branschens hållbara utveckling.

Har du frågor?

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras i enlighet med Svenskt Vattens personuppgiftspolicy.

Jag godkänner att mina uppgifter hanteras i enlighet med Svenskt Vattens personuppgiftspolicy.