Svenskt Vatten söker ny medlem till Avloppskommittén

Arbetar du med avloppsfrågor och är intresserad av att bidra nationellt inom VA? Svenskt Vatten söker nu en ny medlem till Avloppskommittén.

Kommittéerna utgör en spännande plattform där du både bidrar till VA-branschen som helhet, men också får möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt och ta del av nya nätverk för dig och din hemmaorganisation. Vinst för dig, din organisation och VA-Sverige.

Då en av Avloppskommitténs medlemmar ska byta arbetsgivare söker vi nu en ny medlem, med start så snart som möjligt. 

Till Avloppskommittén är vi särskilt intresserade av kandidater med erfarenhet av tidigare myndighetsarbete/arbete med tillståndsprocesser i kombination med kompetens inom avloppsområdet.

Inom avloppskommittén arbetar vi med frågor inom avloppsområdet såsom exempelvis vattenrening, uppströmsarbete, slam, biogas och recipienter på både nationell och EU-nivå.

Som kommittémedlem förväntas du ta ett särskilt ämnesansvar baserat på dina erfarenheter och intressen.  Så väl ämnesansvar och arbetssätt kommer utformas i dialog med sammankallande på Svenskt Vatten och gruppen i stort. Eventuella kostnader för resor och logi i samband med vissa möten eller aktiviteter bekostas av Svenskt Vatten.

Vi vill verkligen uppmana att lämna intresseanmälan, även om du idag är osäker på förutsättningar och upplägg. Det har vi chansen att prata närmare om i den fortsatta processen.

Vi vill gärna ha din intresseanmälan senast den 31 oktober 2024. Mejla ditt intresse till svensktvatten@svensktvatten.se och ange “Intresseanmälan Avloppskommittén” i ämnesraden. Bifoga gärna CV.

Här hittar du övergripande beskrivning av kommittéernas arbetssätt och inriktning.

”Våra kommittéer är kraftcentrum för Svenskt Vattens verksamhet. De är också centrala för att Svenskt Vatten ska kunna driva ett träffsäkert påverkansarbete som bygger på kunskap om VA-branschens förutsättningar. Som medlem i en kommitté får du tillgång till ett nationellt nätverk”, säger Pär Dalhielm, VD.

Kontakt för mer information:
Klara Westling, 08-506 002 15