Rikta strålkastarna mot smarta dagvattenlösningar den 24 september

I slutet av september är det dags att fira Dagvattnets dag. I år uppmärksammar vi smarta och hållbara lösningar för att hantera dagvatten. Vi vill lyfta arbetet med lösningar som är både praktiska och bildsköna. Varför inte hänga med och dela era bästa exempel i era kanaler?

Vi vill att fler förstår hur mycket arbete som läggs på att förhindra översvämningar och att integrera vattenlösningar i stadsmiljön. Dagvattnets dag är ett perfekt tillfälle att visa upp framgångsrika exempel på dagvattenhantering. Vi skickar ut ett pressmeddelande att lyfta smarta dagvattenlösningar. Vi hoppas också kunna dela med oss av goda exempel på vår Linkedin-sida.

Vi vill uppmuntra er att göra gemensam sak med oss och uppmärksamma Dagvattnets dag genom att visa lokala exempel på era smarta lösningar. Lägg ut bilder och texter på era hemsidor och sociala mediekanaler. Involvera kunderna genom att be dem att skicka in exempel på smarta vattenlösningar i sin vardag.

Här är några tips på hur ni kan delta:

  1. Publicera bilder och beskrivningar av era mest innovativa dagvattenlösningar på sociala medier och era hemsidor. Visa upp parker, grönområden och andra exempel på lösningar som både leder bort vatten och ger lite ögongodis i stadsmiljön.
  2. Samarbeta över förvaltnings- och funktionsgränser inom kommunen för att skapa ännu fler skyltar eller guidade turer som förklarar hur dessa lösningar fungerar.
  3. Uppmuntra invånarna att bidra genom att skicka in egna bilder av vattenlösningar de ser i sin närmiljö.
  4. Använd hashtaggen #DagvattnetsDag för att sprida budskapet och engagera fler i diskussionen.

Genom att synliggöra smarta lösningar inspirerar via inte bara varandra, utan kan också skapa medvetenhet och förståelse hos allmänheten om det viktiga arbete vi gör för att hantera dagvatten på ett hållbart och snyggt sätt.

Låt oss tillsammans uppmärksamma Dagvattnets dag och lyfta fram de lösningar som skapar en säkrare och vackrare stadsmiljö för alla!